Taking the first bite of the Big Apple – Del 2

Walter close up

Noget af det jeg elsker allermest ved iværksætter-livet er, at man langt hen ad vejen bare er nødt til at kaste sig ud i det, når man står overfor en ny udfordring. Tidligere har jeg været vant til, at kunne læne mig op ad viden jeg har fået gennem min uddannelse eller ældre kollegaers erfaringer.

Sådan er det ikke som iværksætter. Her må man typisk bare ud og prøve forskellige ideer og tiltag af, for at få sine egne “hands-on” erfaringer. Heldigvis er det en læringsproces, som jeg i den grad trives med.
Sådan var det også på seminaret i New York. Her skulle vi naturligvis også ud og prøve kræfter med den virkelige verden. I mit tilfælde betød det, at jeg skulle ud og finde nye forhandlere til Danmarks nye design-brand.

Efter et par gode pep-alks fra Mik fra Lemonsqueeze, var det på tide at flyve fra reden! Første gang jeg trådte ind i en butik i New York, var det en smule grænseoverskridende. Men der viste sig hurtigt et mønster. I modsætning til Danmark, hvor Danish design i bund og grund bare er.. design. Så er Danish design åbenbart super sexet i New York.
Det blev til i alt 5 besøg den første eftermiddag. For hvert besøg blev jeg lige en tand skarpere i mit pitch og jeg lærte hurtigt mere og mere om, hvad der fangede de forskellige forhandleres interesse. Til trods for god interesse i de første 4 butikker, gav det dog ikke pote.

Da jeg kom til den sidste butik, var der endelig jackpot. Her var det ejeren selv, der stod bag disken. Han bød mig velkommen og var meget begejstret for mine designs. Så begejstret, at han inviterede mig tilbage to dage senere, så vi kunne få alle de praktiske detaljer på plads. Jeg var ovenud lykkelig og helt paf! Havde jeg virkelig fået min første forhandler i New York!? JA SGU.

Det blev det sjoveste møde jeg længe har haft. Til trods for mine mange forberedelse anede jeg intet om deres “basic terms and conditions”, hvordan logistikken skulle strikkes sammen eller hvordan vi skulle forholde os til betalingsvilkårene. Men vi satte hos ned og gennemgik alle forholdene punkt for punkt. Til sidst kunne vi give håndslag på et godt samarbejde.

IMG_7133

Tony fra ABODE

Kommer du en dag til New York, så tag endelig en tur forbi ABODE i Williamsburg. Her vil Tony og Brian helt sikkert tage rigtig godt imod dig.

Men det stoppede ikke med en ny forhandler. Mik havde lige et sidste es gemt i ærmet. Ugen igennem havde vi talt om muligheden for, at få mine figurer på hylderne hos én helt særlig forhandler. Her talte vi om en forhandler, der i min verden var fuldstændig uopnåelig. Men Mik havde en vej ind. Tilbage på kontoret kom Mik hen til mig “Fredag kl. 17.00 møder du op på denne adresse! Dont be late”.
Fredag kl. 17.00 troppede jeg så op hos et af New Yorks mest eftertragtede designbureauer. Efter en rundtur i deres allerhelligste lokaler og et indblik i deres nyeste produktudvikling, fik vi os en god snak om mine produkter. Igen en vanvittig og surrealistisk oplevelse. Et halvt års tid forinden stod jeg hjemme i værkstedet i Nordsjælland og drømte om hvad mine små hvaler kunne blive til. Nu sad jeg så i et imponerende kontor midt i New York og talte med et ikon indenfor design. En mand, som nu ville gøre sit for, at få mine designs afsat hos en forhandler i den absolutte superliga inden for design. Det var næsten ikke til at fatte.

IMG_7069

Turens mest spændende kaffemøde

Efter mødet vidste jeg ikke, om jeg skulle slå vejrmøller hele vejen ned af Broadway eller tage i byen og købe den største flaske champagne jeg kunne støve op.

Ugen var ved at komme til sin ende og det var så småt på tide at vende næsen hjem ad igen. Kufferten var tømt for designfigurer og i stedet fyldt til randen med oplevelser, indtryk og ikke mindst en ny forhandler.

Hvad jeg ikke vidste på daværende tidspunkt var, at et tilfældigt møde den sidste dag i New York, med en ikke helt tilfælde skolelærer, skulle vise sig at tage hele konceptet for Design by Witt i en helt ny retning… Men mere om det i næste blog.

ABODE
Go Grow
Lemonsqueeze

One thought on “Taking the first bite of the Big Apple – Del 2

  1. Pingback: Mød manden bag Walter-tegningerne | Stories by Witt

Leave a comment